+ Over ons

 

De meerwaarde
van Brains + Bricks
Maak kennisNeem contact op
+

Aangenaam samenwerken
Optimaal resultaat

Nico van Dalen

Eigenaar/ontwerper

Nieuwsgierigheid, creativiteit en vakkennis. Voeg daar een dosis eigenzinnig denken aan toe en dan heb je mijn belangrijkste eigenschappen wel te pakken. Eigenschappen die volgens mij nodig zijn om dit vak goed uit te kunnen oefenen.

Meer Nico

Buiten de lijntjes

Daar waar Dingenus zorgt voor structuur, denk ik graag buiten de lijntjes. Ik ben gedreven en recht door zee (soms wel eens té direct) en nieuwsgierig. Van mijn eerste werkgever kreeg ik ooit te horen dat ik wel erg nieuwsgierig was. Dat is gelukkig nooit overgegaan. Nog altijd wil ik van opdrachtgevers graag meer weten dan alleen wat ze vanuit praktisch oogpunt nodig hebben. Dat maakt het vak leuk en helpt mij in het proces van ontwerpen.

Oprecht trots

Als ontwerper ben ik een generalist. Ik weet liever iets van alles, dan alles van iets. Iedere opdrachtgever mag erop rekenen dat ik goed luister, doorvraag en met een ontwerp kom dat aansluit op zijn of haar wensen. En als ik denk dat een ontwerp daar beter van wordt, dan schroom ik niet om iets anders voor te stellen dan de ingeslagen denkrichting, uiteraard voorzien van de juiste argumenten.
Natuurlijk werken we met Brains + Bricks ook voor het geld, er moet brood op de plank komen. Maar ik voel me oprecht trots als mensen ons werk en vakmanschap waarderen en aangenaam verrast zijn met een interieur dat wij hebben bedacht en gemaakt.

Nico in een notendop

• Visueel en origineel
• Creativiteit en kennis
• Verbeeldingskracht en verbindingskracht
• Gecontroleerd chaotisch
• Ervaren en extravert
• Vermijdt Engelse leenwoorden

Dingenus van Gorsel

Eigenaar/projectmanager

Kwaliteit zit hem in de details. En juist die details zijn ‘mijn ding’. Of het nu gaat om de begroting, de planning of de realisatie van een project: ik heb er oprecht plezier in als zaken tot in de puntjes kloppen.
 
Meer Dingenus

Overzicht en inzicht

Daar waar Nico ‘out of the box’ denkt, zorg ik juist dat die creatieve ideeën weer exact in een box passen. Zodat ze optimaal gerealiseerd kunnen worden. Ik houd overzicht en inzicht en werk gestructureerd; ik onthoud gemakkelijk de details van elk project en weet hoe ik zaken snel terug kan vinden. Dat geldt overigens ook voor projecten die al lang zijn afgerond 🙂

Regelaar en bewaker

Over het algemeen ben ik rustig en bescheiden (deze tekst over mij is niet voor niets door een ander geschreven). Maar gaat het over ‘mijn’ projecten, dan stap ik naar voren en laat ik me zien en horen. Dat is ook hard nodig, want ik regel niet alleen de technische details en werktekeningen, maar bewaak bovendien het budget, de planning en de kwaliteit van onze projecten.

Dingenus in een notendop

• Secuur en cijfermatig
• IJzersterk geheugen
• Kwaliteitsgedreven en gestructureerd
• Ervaren projectmanager
• Meten is weten
• Kat-uit-de-boomkijker

Brains + Bricks =

Nico + Dingenus

Heb je het over complementair, dan heb je het over ons. We versterken elkaar als het gaat over werkervaring, vakmanschap, persoonlijkheid en focus. Voor ons werkt dat uitstekend en opdrachtgevers profiteren daarvan, in iedere fase van een interieurproject.

Het is onze ambitie om kantoren aangenaam in te richten. Daarmee bedoelen we niet alleen een aangenaam eindresultaat voor opdrachtgevers en gebruikers, maar ook een aangenaam proces om samen tot dat resultaat te komen. Met prettig onderling contact, investeringen die kloppen met de begroting en realistische planningen die werken.

We delen onze grote gedrevenheid, het plezier in ons vak, brede kennis en ervaring. We staan met beide benen op de grond, zijn eerlijk, hebben een hekel aan gebakken lucht en hebben een passie voor professioneel puzzelen. In onze onderlinge communicatie hebben we aan een half woord al genoeg.

Opdrachten die niet bij ons passen? Dat zijn projecten zonder uitdagingen, eenheidsworsten, duplicaatkantoren en opdrachtgevers die de inrichting van een kantoor slechts zien als een noodzakelijke kostenpost.

Wat mag je als opdrachtgever van ons verwachten? Dat we een ontwerp maken dat bij je past. Dat we het interieur van A tot Z voor je regelen; van de eerste schetsen tot het laatste weggewerkte kabeltje. Dat we je veel werk uit handen nemen, vaak meer dan je ooit zult weten. Dat we bereikbaar zijn en je vragen beantwoorden, ook ná 17.00 uur. Dat heb je met twee betrokken vakmannen.

Kantoorinrichters die werk uit handen nemen

+

Stap voor stap in iedere fase

Huuradvies

Heeft u een kantoorpand op het oog? Is het geschikt voor uw organisatie en wensen? Wij kijken, denken en rekenen met u mee.

Briefing

We vragen u het hemd van het lijf. Aantal medewerkers? Functies van het gebouw? Aantal bezoekers? Stijl en sfeer? Installaties?

Dienstverlening

Op basis van de briefing offreren we de opdracht fase één: het maken van een eerste ontwerp met bijbehorende (grove) begroting.

Ontwerp

We vertalen de input naar een creatief ontwerp met indelingen, plattegronden, kleur- en materiaal­gebruik, vormgeving en verlichting.

Begroting

Het ontwerp leidt tot een calculatie – op basis van kengetallen – van wat de realisatie ongeveer zal kosten. (dit is geen offerte).

Intentie

Aansprekend ontwerp? Haalbare begroting? Heeft u vertrouwen in onze kwaliteiten en de samenwerking? Dan volgt er een intentie tot opdracht.

Voorwaarden

Wij mogen het ontwerp binnen begroting realiseren, met akkoord op betaling van de kosten van (arbeidsintensieve) werk­voor­bereiding.

Detaillering

Secure werkvoorbereiding leidt tot heldere offertes, zonder ver­rassin­gen achteraf. Details dragen bij aan optimale instructies en realisatie.

Uitvoering

We begeleiden de complete realisatie (zowel op locatie als op afstand), waarbij we budget, planning en kwaliteit bewaken.

Conclusie

Bij Brains + Bricks weten we wat we doen en weet u waar u aan toe bent. In welke fase van uw project kunnen wij u van dienst zijn?

Unieke kantoor­interieurs sinds 1999

Verrassend. Creatief. Comfortabel. Slim. Compleet. Anders dan anders. Over alles is nagedacht. Aangenaam proces. Focus en aandacht. Verbindend. Passend bij deze tijd. Meer dan een kantoor. Mooie vertaling van onze wensen. Wij kunnen het zelf wel zeggen, maar waarschijnlijk luister je liever naar onze klanten. Wij zijn de trotse bedenkers en makers, zij zijn de dagelijkse gebruikers. Dus…

Meer weten?
Laat van je horen

Vul je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.