Wat
Ontwerp en realisatie
Locatie
Utrecht
Oppervlak
400 m²
+
Axual Utrecht
+ De vraag
Als snelgroeiend hightech IT-bedrijf huurde Axual een nieuw kantoorpand met een kortlopend contract. Het was voor Brains + Bricks de uitdaging om op deze tijdelijke locatie tóch voldoende sfeer en eigen branding aan te brengen. Uiteraard had Axual de wens om zoveel mogelijk interieur/meubilair op termijn mee te kunnen verhuizen naar een volgende locatie.
+ Aanpak
Natuurlijk is voldaan aan de wens van Axual. Gekozen is voor een combinatie met vriendelijke gele accenten in meubilair en tussenschermen. Om de aandacht af te leiden van het oude systeemplafond is het lichtplan aangepast en zijn lichtrails aangebracht met een bijzondere combinatie van spots én vriendelijke glazen hanglampen (ontwerp Nico, invulling Dingenus). Dankzij deze constructie hoefde er niet in het plafond te worden geboord, waardoor de component ‘verhuisklaar’ ook in de verlichting is doorgevoerd. Uitzondering vormt de Wall of Fame: een vaste wand met grafische elementen, als opvallende eyecatcher. Deze wand vertelt het verhaal van Axual.
+ Resultaat
Een representatief en sfeervol eigentijds kantoor, waar volstrekt niet aan af te zien is dat het gaat om tijdelijke huisvesting. De Axual branding en ‘huissfeer’ is duidelijk aanwezig. Het veelkleurige X-vormige logo van Axual staat als aantrekkelijk 3D-accent in de open ruimte.