Wat
Ontwerp en turn-key realisatie
Locatie

Utrecht

Oppervlak
1200 m²
+
Stadsgeldbeheer
+ De vraag
Stads Geld Beheer (SGB) Utrecht helpt mensen met geldzorgen. Dat maakt de doelgroep bijzonder, mensen die hulp écht nodig hebben maar soms ook boos en wanhopig zijn. SGB zocht daarom naar een kantoor dat een vriendelijke sfeer uitstraalt en tegelijk oog heeft voor de veiligheid van medewerkers. Met ruime spreekkamers voor cliënten en met een eigen zone voor medewerkers. In het werkgedeelte wilde men liever geen groot open kantoor maar juist meer intieme ruimtes . En als “kers op de taart” een lunchruimte waar je graag komt. En dat alles binnen een niet al te ruim budget.
+ Aanpak
Vanaf het eerste ontwerp werd een kantoor bedacht met verschillende verkeersstromen voor cliënten en medewerkers, van entree tot en met toiletruimtes. De kleurstelling is rustig, met grijs en blauw als hoofdkleuren en oranje als accent. Om kosten te sparen werd de vloerbedekking hergebruikt en werd het plafond zodanig ontworpen dat de aanpassing binnen het budget van verhuurder kon worden uitgevoerd. Systeemwanden, meubelmaatwerk en meubels zijn relatief eenvoudig, maar van een goed technische kwaliteit. De tafels met massief houten bladen ogen daardoor juist relatief luxe, maar werden ook voor een scherpe prijs gekocht.
+ Resultaat
Een kantoor waar cliënten een gevoel van ruimte ervaren, in een zakelijke maar vriendelijke sfeer. Zij merken weinig van het kantoor achter deze publieke ruimte, waar medewerkers rustig kunnen werken.