Wat
Ontwerp en realisatie
Locatie
Hilversum
Oppervlak
250 m²
+
VSI Hilversum
+ De vraag
VSI is een gerenommeerd internationaal vertaalbureau dat onder andere ondertiteling (en dus vertaling) van films en tv-programma’s verzorgt. De Nederlandse vestiging met een team van taalexperts verhuisde naar een nieuw pand in Hilversum. De opdracht was om bij de inrichting veel aandacht te besteden aan beveiliging: een film moet immers niet al ‘op straat liggen’ nog voordat hij is uitgebracht. Verder was het verzoek om de bestaande royale lunchtafel mee te verhuizen.
+ Aanpak
Het werd een uitdaging om in een relatief compacte ruimte veel verschillende functies onder te brengen. In de lunchruimte, bij de bestaande tafel, zijn knusse zitjes met veel privacy gecreëerd door akoestische banken te plaatsen. Er is gekozen voor een sfeervolle houtlook vloer en aan de antracietkleurige wanden zijn sfeervolle wandlampen gemonteerd. Bij de entree is een sluis geplaatst met onzichtbare inbraakdetectie en lockers voor de vertalers. De vertalers, die met een koptelefoon op werken, hadden in de vorige werksituatie last van omgevingsgeluiden. In het nieuwe pand doen ze hun vertaalwerk in aparte ruimtes, waar ze in stilte kunnen vertalen.
+ Resultaat
Met het nodige gepuzzel is het gelukt om de ruimte optimaal te benutten. Zo is een plezierige en sfeervolle werkplek gecreëerd, waarbij de aanwezige toegangsbeveiliging zo goed als onzichtbaar is weggewerkt. En dat was precies de bedoeling.