Wat
Ontwerp en turn-key realisatie
Locatie

Utrecht

Oppervlak
1200 m²
+
Belle Hulpverlening
+ De vraag
Belle biedt maatschappelijke ondersteuning aan (ex) sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel. Met de nieuwe huisvesting kon men de activiteiten eindelijk op één centrale plek te bundelen. Er waren wel zorgen over de locatie; is een kantoorpand wel huiselijk genoeg voor de doelgroep? En dat was dus gelijk de vraag, “maak het pand huiselijk voor cliënten, zonder de veiligheid en efficiency uit het oog te verliezen”.
+ Aanpak
We maakten schetsontwerpen en sfeerimpressies die uitgebreid en kritisch met het team werden besproken. De plaatjes en opmerkingen vertaalden we naar nieuwe voorstellen tot de juiste sfeer werd bereikt. Voor de meubels kregen we plaatjes van het team, die we gebruikten voor een zoektocht naar woonmeubels die geschikt zijn voor wat zwaarder gebruik.
+ Resultaat
Een huiskamer met ovale tafel is de spil van het nieuwe kantoor. In plaats van standaard kantoorverlichting zijn er spots en hanglampen. De wanden kregen een (donkerder) kleur en in plaats van projectmeubels staan er meubels uit de woninginrichting. Qua indeling is er een duidelijke splitsing tussen werkruimtes en publieksruimtes zodat cliënten én medewerkers voldoende privacy ervaren. En een “sluis” bij de entree beschermt tegen ongewenst bezoek.