Wat
Volledige ontwerp en realisatie
Locatie
Zoetermeer
Oppervlak
2500 m²
+
Cegeka Zoetermeer
+ De vraag
Voor haar nieuwe kantoor in Zoetermeer, een standaard kantoorpand, zocht Cegeka een warme en representatieve uitstraling. In eerste instantie was het uitgangspunt om zoveel mogelijk mensen te kunnen huisvesten. Echter vanwege de coronapandemie veranderde de wens qua indeling: minder werkplekken, meer overlegruimtes en een uitgebreid ontvangstcentrum voor klanten. Deze wijziging leidde tot een aangepast ontwerp.
+ Aanpak
In de entree is een oude draaideur vervangen door een tochtsluis met schuifdeuren. Op de begane grond is een multifunctionele ruimte gecreëerd, met o.a. een multimediaruimte en voorzieningen om te vergaderen, brainstormen, presenteren en bijpraten. Het vergadercentrum heeft spreekkamers die geboekt kunnen worden. De kantoorvloeren bestaan uit clusters van zit-sta werkplekken, ook weer met spreekruimtes. In de middenzone zijn ruimtes gerealiseerd om te bellen, overleggen of geconcentreerd te werken. Een uitvoerig lichtplan, veel uitgebreider dan de standaard, bestaat uit een aantrekkelijke combinatie van sfeer- en accentverlichting. Bij de inrichting is gekozen voor designelementen uit de jaren 70/80 met Artifort stoelen in de entree en stevige kleuraccenten.
+ Resultaat
Cegeka Zoetermeer is een ruim, licht en allesbehalve saai kantoor geworden. De casco verdiepingsvloeren zijn getransformeerd naar een representatief kantoor met een warme uitstraling. Het extra glas in de pui bij de entree zorgt voor een gastvrije en uitnodigende binnenkomst. Het is gelukt om de dertien-in-een-dozijnruimte een compleet ander uiterlijk en uitstraling te geven. Cegeka is tevreden met de creatieve aanpak en inrichting en ook de pandeigenaar/verhuurder is onder de indruk van het eindresultaat.
René van de Ven

‘Nico en Dingenus gaan voor kwaliteit én maken het onmogelijke mogelijk. Het antwoord is namelijk altijd ‘Ja’, waarna ze kijken ‘Hóe dan?’.’