Wat
Ontwerp en (bijna) turn-key realisatie
Locatie
Barneveld
Oppervlak

± 250 m²

+
BVD advocaten
+ De vraag
BVD Advocaten is een gerenommeerd advocatenkantoor met 4 praktijken. De vestiging in Barneveld groeit en had behoefte aan extra kantoorruimte. De verdieping van het pand was daarvoor beschikbaar maar had een indeling die niet voldeed. De vraag aan Brains + Bricks was dan ook om een nieuwe indeling te realiseren met kleine kantoorkamers, die qua sfeer aanvoelen als een gelijkwaardig onderdeel van het kantoor. Daarnaast wilde men de grote vergaderruimte renoveren tot representatieve ruimte met moderne Audio Visuele middelen.

Die kamers moesten echter wel het gevoel geven dat zijn een gelijkwaardig onderdeel van het kantoor vormen. zijnover voldoende daglicht beschikken om een prettige werkomgeving te bieden. Daarnaast. En tot slot wilde men opgang naar de verdieping verbeteren zodat de nieuwe kantoren ook een gelijkwaardig onderdeel van het kantoor zouden vormen

+ Aanpak
We maakten een ontwerp met kamers die privacy bieden, maar waarin strategisch geplaatste glasstroken toch ruim daglicht naar binnen brengen. De trapopgang werd opnieuw geschilderd en voorzien van een traploper. Een speciaal ontworpen hanglamp geeft extra sfeer aan het trappenhuis en overbrugt daarmee de overgang tussen de begane grond en verdieping. In de vergaderkamer werden de oude beamer en audio-installatie verwijderd en vervangen door een modern systeem voor video conferencing. De bekabeling loopt in het frame van de tafel dat speciaal daarvoor werd ontworpen. Bovendien is het frame asymmetrisch geplaatst waardoor ook de middelste stoel vrije beenruimte biedt.
+ Resultaat
De eerste verdieping is nu een volwaardig en representatief onderdeel van het kantoor. Er zijn meer kamers gerealiseerd en ook de vergaderkamer sluit weer volledig aan op de eisen van deze tijd. Bovendien was BVD advocaten zeer betrokken bij het proces van ontwerp en realisatie en maakte men duidelijk eigen keuzes. Het kantoor heeft daardoor ook echt de sfeer die men zocht.