Wat
Ontwerp en realisatie
Locatie
Driebergen
Oppervlak
800 m²
+
Intus Driebergen
+ De vraag
Intus, een snelgroeiend softwarebedrijf in personeelsplanning, was gevestigd in een statige, oude villa met een zeer gezellige en sfeervolle uitstraling. Medewerkers werkten onder het schuine zolderdak en lunchten samen in de voormalige woonkamer. Intus groeide echter uit zijn jasje en moest op zoek naar een ander kantoorpand. Dit werd gevonden op de stationslocatie Driebergen-Zeist; goed bereikbaar, ook met het ov, en met ruim voldoende parkeervoorzieningen. Aan Brains + Bricks de opdracht om het thuisgevoel van de villa mee te verhuizen en er tegelijkertijd een efficiënt kantoor van te maken.
+ Aanpak
Het kantoor is efficiënt ingericht, met lichte werkruimtes met veel glas. De lunchruimte met keuken werd de spil van dit kantoor, dé plek waar het thuisgevoel en de verbinding met collega’s centraal staan. Gekozen is voor een kleurenpalet van zwart, wit en groen en veel horizontale belijning (o.a. met lambrisering). De achterwand van de stoere, antracietkleurige keuken is afgewerkt met horizontale banen van tegels in groen en wit. Er is gekozen voor meerdere eettafels met hanglampen erboven. Een transparante afscheiding van roomdividers zorgt voor een knus/afgeschermd gevoel. Er is ook een zithoek geplaatst om gezellig na te praten of in huiselijke sfeer te overleggen. Voor de nodige ontspanning en inspanning mocht een voetbaltafel uiteraard niet ontbreken.
+ Resultaat
Het is goed gelukt om in het nieuwe kantoorpand de huiselijke sfeer en het teamgevoel te benadrukken. Een oude villa kun je niet meeverhuizen, maar het Intus-thuisgevoel wel.