Wat
Ontwerp en realisatie
Locatie
Utrecht
Oppervlak
1400 m²
+
Stichting De Tussenvoorziening
+ De vraag
De Tussenvoorziening komt in actie voor mensen die het in hun eentje niet redden. Voor daklozen of mensen die dreigen dakloos te worden. Met een bedrijfsverhuizing voor de deur naar een nieuwe locatie in Utrecht, was de klant op zoek naar een partner/leverancier die alle details rondom de inrichting voor zijn rekening kon nemen. Nico en Dingenus hadden er veel plezier in om deze locatie verder te ontwikkelen, passend bij de inspirerende missie van de organisatie: iedereen heeft recht op een thuis. Grote uitdaging lag hier in het beperkte budget én de korte doorlooptijd tot aan de verhuizing.
+ Aanpak
Stoer, stevig en robuust, dat waren kernwoorden die centraal stonden bij het ontwerp van het interieur. Met meubilair dat tegen een stootje kan, zonder de typisch anonieme sfeer van veel instellingen. De functionele vloer in de algemene ruimte werd verhuiselijkt door het gebruik van een royaal vloerkleed. Vanaf het onafgewerkte betonnen plafond hangen grijsblauwe industriële lampen, die, net als het vloerkleed en de Chesterfield-look banken, de huiselijke sfeer benadrukken. Een praktische en betaalbare oplossing voor de vloerbedekking in de kamers van de medewerkers was de aankoop van een grote restpartij tapijttegels in verschillende kleuren. Men kreeg de keuze uit een aantal samengestelde kleurpakketten; een mix waarmee iedere kamer – binnen grenzen – een eigen karakter kreeg.
+ Resultaat
Persoonlijke en warme inrichting, met een gevoel van thuiskomen. En dat terwijl het interieur wel tegen een stootje kan. Plezierig én toch ook praktisch wonen en werken is hier optimaal gecombineerd. Ook is voldaan aan de vraag van De Tussenvoorziening om de opdracht binnen een zeer scherp budget te realiseren.
Bart Schenk

‘Brains+Bricks is een interieurbureau dat begrijpt hoe creativiteit en functionaliteit kunnen samengaan, ook binnen een beperkt budget.’