Wat
Ontwerp en realisatie
Locatie
Hoofddorp
Oppervlak
8000 m²
+
Ingenico Hoofddorp
+ De vraag
Ingenico (tegenwoordig ‘Worldline’) wilde meerdere bestaande panden samenvoegen tot één locatie. Een groot en indrukwekkend pand moest een driedimensionaal visitekaartje worden voor bestaande én vooral nieuwe klanten. Verbindend voor zowel de internationale medewerkers als bezoekers. Het ontwerp moest "beter dan Google" worden, spraakmakend en met een luxe en creatieve uitstraling.
+ Aanpak
Dit was een interessant en uitdagend project, zelfs af en toe een beetje gekkenwerk. Een complex spel tussen Ingenico en de vastgoedeigenaar. De verschillende verwachtingen over de invulling van het project maakten de onderhandelingen en voortgang soms moeizaam. Bij de creatieve invulling is gekozen voor een subtiele Nederlandse identiteit en ‘aangenaam ontmoeten’ met een echte baristabar als spil van ontmoeting. De dag samen starten met een goede kop koffie was een belangrijke wens. Het blauw gespoten plafond op de begane grond (akoestisch spuitwerk) is zowel functioneel als fraai. En wat te denken van de ‘fietspaden’ als looproutes over de afdelingen? De volledig op maat gemaakte balie bij de entree is een parel van 3D-meubelwerk geworden. Creatief ontwerp van Nico en een sterk staaltje verstek-denkwerk van Dingenus.
+ Resultaat
Zeker doordat de klant niet bang was om vernieuwende materialen, spannende kleurkeuzes en opvallende accenten te gebruiken is het goed gelukt om er een bijzonder kantoor van te maken. Het is een bedrijfspand dat aan de buitenzijde weinig indruk maakt, maar na binnenkomst een grote verrassing blijkt te zijn. Een aangename werksfeer, zowel voor medewerkers als bezoekers.