Wat
Ontwerp en turn-key realisatie
Locatie
De Glind, een dorpje nabij Barneveld
Oppervlak
± 350 m²
+
Rudolphstichting
+ De vraag
Het kantoor van de Rudolphstichting was verouderd en gehorig. Gesprekken in de ene kamer waren ook in andere kamers goed te verstaan. Bovendien was het kantoor nogal “hokkerig” ingedeeld waardoor er weinig contact was tussen collega’s onderling. De stichting wilde het kantoor vernieuwen, de gehorigheid oplossen en meer ruimte geven aan onderling contact. Bovendien wilde men het kantoor (gelegen op een eerste verdieping) beter toegankelijk maken voor minder validen. Dat alles moest echter worden gerealiseerd zonder de individuele kamers op te geven, die werden immers wel gewaardeerd. En tot slot wilde men een sfeer die wat “knusser” moest zijn dan de ietwat anonieme uitstraling die het kantoor op dat moment had.
+ Aanpak
Het kantoor werd ingrijpend verbouwd. De vide in het gebouw werd voorzien van een tussenvloer zodat er een lunchruimte kon worden gecreëerd. De wanden werden voor een deel vervangen door glas om het hokkerige effect te verminderen, de overige wanden werden beter geluidwerend gemaakt of vervangen. Er werd een lift ingebouwd en de receptie kreeg een nieuwe ingang die logischer bij de entree is geplaatst. Het kleurenpalet en de materiaalkeuze kregen een huiselijke sfeer met gebruik van eiken en donkergroen waarbij een wand van de lunchruimte werd voorzien van opvallend fotobehang. Verder werden er dakramen geplaatst zodat het kantoor nog meer daglicht zou krijgen en werden airco’s en verwarming aangepast naar de nieuwe indeling. Veel meubels kregen een blad van massief eiken om het huiselijke effect te vergroten.
+ Resultaat
Hoewel er nog steeds veel kamers zijn is het totale beeld meer overzichtelijk geworden. De nieuwe keuken en lunchruimte vormen nu het hart van het kantoor, een plek waar mensen elkaar graag ontmoeten. Het kleurenpalet en de meubelkeuze, in combinatie met het rijkelijk aanwezige daglicht, geven het kantoor een sfeer die tegelijk huiselijk en goed werkbaar is. De aanpassingen aan de diverse installaties ten slotte, zorgen voor een prettig klimaat.